perjantai 13. syyskuuta 2013

Tänään on hyvä päivä

Elämä pysäyttää välillä. Yleensä se on hetki, jolloin mietitään, mikä on tärkeää ja miten ne päivät oikein kuluvat? Milloin sinä olet tarkastellut omat korttisi viimeeksi?

Nykypäivän kiireen keskellä elämän pieniä tärkeitä asioita ei usein osaa arvostaa. Ne ovat itsestään selvyyksiä. On helppo hermostua turhista asioista ja saada itselleen paha mieli. Stressin määrä kasvaa. Aikaa on vähän ja liikunta on usein se, joka pyyhkäistään kalenterista ensimmäisenä pois. Valmisruoka korvaa perheen yhteiset kokkaushetket. Kuulostaako tutulta?

Pähkinää viikonlopuksi:
Ihmissuhteet; Voisinko olla onnellinen tässä ja nyt?
Riittävä ja terveellinen ruoka; Miten saan sen säännölliseksi ja ajan itselleni?
Mielekäs työ; Miten minä voisin siihen vaikuttaa?
Liikunta ja harrastukset; Paljonko olisi riittävästi , jotta edistän terveyttäni?
Lepo; Päiväunet vai pitkä yöuni?

 
Voisiko näissä kaikissa piileä pieni tai suurikin onnen murunen?

Tarina elävästä elämästä:
92 -vuotias veteraani kertoi oman pitkän elämän salaisuutensa. Joka aamu alkaa tunnin sauvalenkillä metsään. Luonnossa jumpataan kaikki nivelet oli ne kipeät tai ei. Liike on lääkettä. Karkealla pyyhkeellä kuivatellaan ennen lounasta ja flunssat pysyvät loitolla. Hyvä ravinto ja riittävä uni kruunaavat päivän. Näillä kuulemma kone kulkee.

Onko tämä elämä sitten niin vaikeaa? Elämää ei ole se päämäärä, vaan se matka. Voisiko sitä vain arvostaa tätä päivää ja nauttia kyydistä? Liikkua hymyillen ja naapurin erilaisuutta arvostaen. Mitä jos tänäänkin olisi hyvä päivä? Yksinkertaisesti.

Terveyttä, iloa ja hyvää oloa viikonloppuun!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti