sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Terveelliset ja herkulliset grilliruoat kesäksi


Grilliruoka voi olla terveellistä, vatsaystävällistä ja vähärasvaista! Kun kerralla tekee isomman satsin hyvän olon grilliruokaa, saa siitä eväät seuraavallekin päivälle. Rasvaisen grillimakkaran syönti silloin tällöin ei pilaa kuntoilijan kesää, mutta grillin tiristessä säännöllisesti, on syytä kiinnittää huomiota sen sisältöön. Kaupat ovat pullollaan ihania grilliin sopivia herkkuja. Mitä värikkäämpi ateria, sen parempi. Tämä on hyvä muistisääntö, kun koostat grilliateriaa. Terveellinen grilliruoka ei suinkaan ole mautonta ja kuivaa. Kun ateria on pääosin kasviksista koostuva, et voi mennä metsään. Tässä muutama vinkki sinun grilliisi kesäksi.

OLUTKANA

Jenkkiläinen grillikassikko oluttölkkikana kypsyy kahdesta suunnasta: grillin lämpö paahtaa ulkopuolelta ja kanan sisällä tölkissä kiehuva olut hyörykypsentää linnun sisältä. Lopputuloksena on mielettömän mehukas grillibroileri.

·       Ainekset

1 valkosipulinkynsi
4 rkl bbq-kastiketta
2 rkl öljyä1tl chiliä 
2 tl suolaa
1 kokonainen broileri (maustamaton)
1 tlk (0,33 l) olutta
 

Työvaiheet
  • Kuumenna grilli kuumaksi ja polta kunnollinen, pitkää grillausta kestävä hiillos.
  • Kuori ja raasta valkosipuli. Yhdistä maustekastikkeen ainekset.
  • Tarvittaessa sido kanan siivet ja koivet narulla tiiviisti. Avaa tölkki ja kaada (tai juo) oluesta puolet pois. Laita tölkki pystyssä broilerin sisään. Sivele broilerin pintaan reilusti kastiketta.
  • Laita broileri tölkkeineen pystyyn kuumuutta kestävälle (esim. kertakäyttöiselle) vuoalle ja nosta kuumaan grilliin. Grillaa epäsuoralla lämmöllä kannen alla noin tunti tai kunnes broileri on kypsä. Sivele välillä pintaan lisää maustekastiketta ja vuokaan kertynyttä nestettä. Käännä broileria pari kertaa varovasti lämmön suuntaan.
  • Anna kypsän broilerin vetäytyä 10–15 minuuttia grillauksen jälkeen. Poista hiiltynyt nahka ja riivi liha paloiksi.

Folionyyttejä ja kasvisvartaita 
 
Nämä grillin klassikot muuttuvat mukavasti, kun käytät eri aineksia. Vaihtele ja kokeile rohkeasti erilaisilla kasviksilla. Käyttämällä mausteita, chiliä, inkivääriä ja yrttejä saat terveellisellä tavalla hyviä uusia makuja mukaan.
  • Tee ihania kasvisnyyttejä foliosta. Näihin voi lisätä erilaisten kasvisten lisäksi kalaa, perunaa,  miksei joskus hiukan homejuustoa, sulate- tai halloumijuustoa.
  • Nyytit on helppo valmistaa ja folion sisällä niistä tulee meheviä.
  • Tee vaihtoehtoisesti grillivartaita. Laita vartaisiin rohkeasti vihanneksia, kanaa ja lihaa. 
 
Grillatut purjot ja valkosipulit

·       Tässä hyviä ja herkullisia lisäkkeitä lautaselle.
  • Katkaise purjoista vihreä osa pois. Jätä kanta paikalleen, se pitää kypsyvän purjon koossa käännellessä.
  • Grillaa kuumalla hiilloksella 15-20 minuuttia, riippuen purjon paksuudesta. Purjo on valmis, kun se tuntuu pehmeältä ja joustavalta. Nosta purjo tarjoiluvadille ja leikkaa auki terävällä veitsellä. Mausta voilla ja suolalla. Vinkki: Lisämakua saat, jos käytät sitruuna- tai valkosipulivoita.
  • Valkosipulit voit käriä folioon hunajan tai nokareen voin kanssa . Myös öljy toimii tässä. Voit käyttää pelkästään valkosipulin kynsiä tai sitten halkaiset kokonaisen valkosipulin. Valkosipulit ovat kypsiä kun ne alkavat tuntua pehmeiltä.


Koko Aplicon joukkue toivottaa sinulle maistuvaa ja terveellistä grillikesää!

Nämä herkulliset ohjeet sinulle on kerännyt meidän Oma personal trainer Petra, joka on liikunnanohjaajan ammatin lisäksi myös kokki! Kysy lisää vinkkejä ravintoosi. Me autamme mielellämme.

Petra Lindberg
petra.lindberg@aplico.fi 
www.aplico.fi
019 312 880




Kyllä, haluan kokeilutreenin personal trainerin kanssa 35 eurolla!

Kyllä, haluan kuulla lisää!

Kyllä, haluan tulla tutustumaan Aplicoon ja saada kaksi kokeilukertaa! 






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti